Ostalo

Natali i Hrvoje: Veseli proljetni jelovnik

Press
09.05.2017 22:00

Sastojci:

matovilac

tikvica

kapare

peršin

maslinovo ulje

limun

sol i papar

pileća krilca

kiselo vrhnje

mladi luk

rotkvica

škrobno brašno

crvena mljevena paprika

pisanica od jelena

zrno kave

cikla

češnjak

crveni vinski ocat

maslac

svježe mahune

oštro brašno

glatko brašno

jaje

Natali Hrvoje, 321 kuhaj

Priprema:

Narezati tikvice na tanke ploške, nasoliti i pustiti da izađe voda. Matovilac posložiti na tanjur i po njemu tikvice. Začiniti sa maslinovim uljem, limunom, soli, kaparama i peršinom. Napraviti smjesu od gustina, vode i crvene paprike (kao smjesa za palačinke).

Natali Hrvoje, 321 kuhaj

Krilca začiniti i umočiti u smjesu pa pržiti u dubokom ulju. Poslužiti uz mladi luk i rotkvicu i umak od vrhnja, limuna i maslinovim ulja. Steak ispeći sa mljevenom paprikom, kavom i šećerom. Pustiti da odleži. Napraviti pire od cikle i servirati uz blanširanu cvjetaču i sotiranim mahunama na češnjaku.

Natali Hrvoje, 321 kuhaj

Za tart od limuna napraviti tijesto od oštrog brašna 200 g, glatkog 40 g,130 g maslaca, šećera 135g, jednog jaja i jednog žumanjka. Tijesto ohladiti i peći na 180 C 15 min. Kremu napraviti od 3 jaja, 3 žumanjka, šećera 135 g, limun 3kom i maslaca 120 g. Pomiješati jaja, žumanjke, maslac, šećer i koricu 3 limuna pa peći u pećnici sa tijestom dok se ne stisne krema.