Sastojci:
matovilac
tikvica
kapare
peršin
maslinovo ulje
limun
sol i papar
pileća krilca
kiselo vrhnje
mladi luk
rotkvica
škrobno brašno
crvena mljevena paprika
pisanica od jelena
zrno kave
cikla
češnjak
crveni vinski ocat
maslac
svježe mahune
oštro brašno
glatko brašno
jaje

Priprema:
Narezati tikvice na tanke ploške, nasoliti i pustiti da izađe voda. Matovilac posložiti na tanjur i po njemu tikvice. Začiniti sa maslinovim uljem, limunom, soli, kaparama i peršinom. Napraviti smjesu od gustina, vode i crvene paprike (kao smjesa za palačinke).

Krilca začiniti i umočiti u smjesu pa pržiti u dubokom ulju. Poslužiti uz mladi luk i rotkvicu i umak od vrhnja, limuna i maslinovim ulja. Steak ispeći sa mljevenom paprikom, kavom i šećerom. Pustiti da odleži. Napraviti pire od cikle i servirati uz blanširanu cvjetaču i sotiranim mahunama na češnjaku.

Za tart od limuna napraviti tijesto od oštrog brašna 200 g, glatkog 40 g,130 g maslaca, šećera 135g, jednog jaja i jednog žumanjka. Tijesto ohladiti i peći na 180 C 15 min. Kremu napraviti od 3 jaja, 3 žumanjka, šećera 135 g, limun 3kom i maslaca 120 g. Pomiješati jaja, žumanjke, maslac, šećer i koricu 3 limuna pa peći u pećnici sa tijestom dok se ne stisne krema.