Ostalo

Oblačno sa ćuftama

Press
15.02.2018 10:36

Sastojci:

0,18 kg mljevenog mesa

0,220 kg poriluka

0,03 kg starog bijelog kruha

0,05 kg brašna

0,1 kg krušnih mrvica

0,1 kg topljenog sira

0,3 dl ulja

0,1 kg soli

0,1 kg papra

1 dl bijelog vina

0,03 kg maslaca

2 dl vrhnja za kuhanje

0,005 kg mljevene crvene paprike

0,020 kg češnjaka

0,005 kg svježeg peršina

1 jaje

Priprema:

Mljeveno meso i kruh izmiješajte sa začinima i oblikujte male kuglice. Stavite ih u hladnjak na 15 minuta da se smjesa stisne. Poriluk očistite i narežite na sitne komadiće. Naglo ih prepržite na maslacu, zatim dodajte češnjak narezan na listiće i malo prepržite. Podlijte bijelim vinom i malo vode te pustite da sve lagano prokuha. Zatim začinite i na kraju dodajte vrhnje za kuhanje. Prokuhajte, odnosno pustite da se umak reducira kako biste dobili željenu gustoću.

Okruglice uvaljajte u brašno, razmućeno jaje pa u krušne mrvice i ispržite u ulju. Kad su kuglice pečene, izvadite ih na papirnati ubrus kako bi višak masnoće upio, a zatim ih servirajte na umaku od poriluka.