Sastojci:
0,18 kg mljevenog mesa
0,220 kg poriluka
0,03 kg starog bijelog kruha
0,05 kg brašna
0,1 kg krušnih mrvica
0,1 kg topljenog sira
0,3 dl ulja
0,1 kg soli
0,1 kg papra
1 dl bijelog vina
0,03 kg maslaca
2 dl vrhnja za kuhanje
0,005 kg mljevene crvene paprike
0,020 kg češnjaka
0,005 kg svježeg peršina
1 jaje
Priprema:
Mljeveno meso i kruh izmiješajte sa začinima i oblikujte male kuglice. Stavite ih u hladnjak na 15 minuta da se smjesa stisne. Poriluk očistite i narežite na sitne komadiće. Naglo ih prepržite na maslacu, zatim dodajte češnjak narezan na listiće i malo prepržite. Podlijte bijelim vinom i malo vode te pustite da sve lagano prokuha. Zatim začinite i na kraju dodajte vrhnje za kuhanje. Prokuhajte, odnosno pustite da se umak reducira kako biste dobili željenu gustoću.
Okruglice uvaljajte u brašno, razmućeno jaje pa u krušne mrvice i ispržite u ulju. Kad su kuglice pečene, izvadite ih na papirnati ubrus kako bi višak masnoće upio, a zatim ih servirajte na umaku od poriluka.