Sastojci:
0,40 kg svinjskih šnicli od buta
0,25 kg ribanog kiselog kupusa
0,15 kg špeka
0,04 kg luka
0,15 svježeg šampinjona
1 jaje
0,015 kg soli
0,004 kg papra
0,5 l ulja
0,01 l vrhnja za kuhanje
Sastojci za prilog:
0,5 kg krumpira
0,2 l mlijeka
0,05 kg maslaca
0,05 kg soli
Priprema:
Sitno nasjeckani luk prepržiti na masti. U to dodati špek narezan na kockice, a potom narezani kupus. Pirjati sve dok kupus ne omekša, a zatim posoliti i popapriti. Promiješati i ostaviti sastrane da se ohladi. Odreske svinjskog buta istući s batom za meso i začiniti po želji. U ohlađeni prijani kupus dodati jaje i sve dobro promiješati. Pripremljeni nadjev rasporediti po svinjskim odrescima i zarolati. Rolice zapeći na vrućem ulju, te kad su termički obrađene izvaditi i staviti na toplo. Na masnoću od pečenja dodati narezane šampinjone koje je potrebno kratko zapeći i zaliti vodom. Dodati malo brašna kako bi umak bio gušći, a zatim u njega vratiti rolice. Sve zalijte vrhnjem za kuhanje i kratko prokuhajte. Uz punjene rolice poslužiti pire krumpir.