Ostalo

Obrnuta sarma s pire krumpirom

Press
13.02.2018 13:13

Sastojci:

0,40 kg svinjskih šnicli od buta

0,25 kg ribanog kiselog kupusa

0,15 kg špeka

0,04 kg luka

0,15 svježeg šampinjona

1 jaje

0,015 kg soli

0,004 kg papra

0,5 l ulja

0,01 l vrhnja za kuhanje

Sastojci za prilog:

0,5 kg krumpira

0,2 l mlijeka

0,05 kg maslaca

0,05 kg soli

Priprema:

Sitno nasjeckani luk prepržiti na masti. U to dodati špek narezan na kockice, a potom narezani kupus. Pirjati sve dok kupus ne omekša, a zatim posoliti i popapriti. Promiješati i ostaviti sastrane da se ohladi. Odreske svinjskog buta istući s batom za meso i začiniti po želji. U ohlađeni prijani kupus dodati jaje i sve dobro promiješati. Pripremljeni nadjev rasporediti po svinjskim odrescima i zarolati. Rolice zapeći na vrućem ulju, te kad su termički obrađene izvaditi i staviti na toplo. Na masnoću od pečenja dodati narezane šampinjone koje je potrebno kratko zapeći i zaliti vodom. Dodati malo brašna kako bi umak bio gušći, a zatim u njega vratiti rolice. Sve zalijte vrhnjem za kuhanje i kratko prokuhajte. Uz punjene rolice poslužiti pire krumpir.