Sastojci:
odojak 1,7 kg
krumpir 600 g
grah 200 g
paprika 200 g
mrkva 100 g
buča 700 g
Priprema:
Odvojite rebra, posolite, dodajte ulje i papar pa prepecite na tavici i onda zamotano u foliji stavite u pećnicu na 200 stupnjeva 25 minuta. Plećku odojka malo izrezati po koži te staviti sol, ulje i papar i dobru utrljati pa staviti u pećnicu zajedno s rebrima.
Od paprike, rajčice, mrkve i luka napraviti sataraš i poslužiti uz odojka. Uz to, napraviti restani krumpir i poslužiri uz pečena rebra.
Za bučnicu narežite buču na kockice i ispecite u pećnici. Kasnije propasirajte s uljem, dodajte sol i malo vrhnja (a ako imate svježi sir umiješajte i njega), pa smjesu namažite na kore, zarolajte, premažite s maslacem paispecite u pećnici.