Ostalo

Odojak i bučnica

RTL TV
27.11.2019 10:24

Sastojci:

odojak 1,7 kg

krumpir 600 g

grah 200 g

paprika 200 g

mrkva 100 g

buča 700 g


Priprema:

Odvojite rebra, posolite, dodajte ulje i papar pa prepecite na tavici i onda zamotano u foliji stavite u pećnicu na 200 stupnjeva 25 minuta. Plećku odojka malo izrezati po koži te staviti sol, ulje i papar i dobru utrljati pa staviti u pećnicu zajedno s rebrima.

Od paprike, rajčice, mrkve i luka napraviti sataraš i poslužiti uz odojka. Uz to, napraviti restani krumpir i poslužiri uz pečena rebra.

Za bučnicu narežite buču na kockice i ispecite u pećnici. Kasnije propasirajte s uljem, dodajte sol i malo vrhnja (a ako imate svježi sir umiješajte i njega), pa smjesu namažite na kore, zarolajte, premažite s maslacem paispecite u pećnici.