Odresci od zebre u umaku od brusnica i trubača, pire od celera, prženi bademi
Sastojci:
300 g mesa od zebre
Suhe brusnice
Crveno vino
Maslac
Trubači
Korijen celera
Listići badema
Postupak:
Odreske od zebre malo istučemo čekićem za meso, začinimo i ispržimo na vreloj tavi s malo ulja paizvadimo na tanjur sa strane. U istu tavu dodamo malo maslaca, brusnice, i prethodno namočene trubače. Podlijemo s malo vina i malo vode, kuhamo otprilike 10 minuta. Pazimo da nam umak ne bude pregust te gazačinimo. U umak vratimo odreske te ih kuhamo još dvije minute. Po potrebi dodamo još koju kockicu hladnog maslaca. Celer ogulimo i narežemo na male kocke te kuhamo s malo vode i maslaca dok ne omekša. Višak vode ocijedimo, izradimo pire, dodamo još malo maslaca i začinimo. Na suhoj tavi tostiramo bademe. Serviramo!
Fritaja od telećeg mozga u hrskavom tijestu , kiseli umak s vlascem
Sastojci:
50 g telećeg mozga
50 g crvenog luka
3 jaja
Kore za štrudlu
Mileram
Limunov sok
Vlasac
Papar
Sol
Postupak:
Na malo masnoće prodinstamo crveni luk i teleći mozak, dodamo razmućena jaja pa miješamo dok se sve ne sjedini. Tom masom punimo kore za štrudle tako da iz kore izrežemo trake širine 6-7 cm po dužini cijele korei presavijemo ih jednom lijevo jednom desno u trokut koji na kraju zatvorimo tako da vrh koreuguramo u džepić sa strane koji će nastati presavijanjem u trokut.Pržimo na vrelom ulju. Serviramo s kiselom kremom od milerama limuna i vlasca.