Ostalo

Odresci od zebre i fritaja od telećeg mozga

Press
25.09.2017 23:00

Odresci od zebre u umaku od brusnica i trubača, pire od celera, prženi bademi

Odresci od zebre u umaku od Brusnica i trubača 321kuhaj hrana

Sastojci:

300 g mesa od zebre

Suhe brusnice

Crveno vino

Maslac

Trubači

Korijen celera

Listići badema

Postupak:

Odreske od zebre malo istučemo čekićem za meso, začinimo i ispržimo na vreloj tavi s malo ulja paizvadimo na tanjur sa strane. U istu tavu dodamo malo maslaca, brusnice, i prethodno namočene trubače. Podlijemo s malo vina i malo vode, kuhamo otprilike 10 minuta. Pazimo da nam umak ne bude pregust te gazačinimo. U umak vratimo odreske te ih kuhamo još dvije minute. Po potrebi dodamo još koju kockicu hladnog maslaca. Celer ogulimo i narežemo na male kocke te kuhamo s malo vode i maslaca dok ne omekša. Višak vode ocijedimo, izradimo pire, dodamo još malo maslaca i začinimo. Na suhoj tavi tostiramo bademe. Serviramo!

Fritaja od telećeg mozga u hrskavom tijestu , kiseli umak s vlascem

Fritaja od telećeg mozga u hrskavom tijestu  321kuhaj hrana

Sastojci:

50 g telećeg mozga

50 g crvenog luka

3 jaja

Kore za štrudlu

Mileram

Limunov sok

Vlasac

Papar

Sol

Postupak:

Na malo masnoće prodinstamo crveni luk i teleći mozak, dodamo razmućena jaja pa miješamo dok se sve ne sjedini. Tom masom punimo kore za štrudle tako da iz kore izrežemo trake širine 6-7 cm po dužini cijele korei presavijemo ih jednom lijevo jednom desno u trokut koji na kraju zatvorimo tako da vrh koreuguramo u džepić sa strane koji će nastati presavijanjem u trokut.Pržimo na vrelom ulju. Serviramo s kiselom kremom od milerama limuna i vlasca.