Sastojci:
pileći batak sa zabatkom 400 g
pureći vratovi 200 g
mrkva 300 g
peršin korijen 200 g
celer korijen 200 g
kelj pupčar 100 g
peršin list svježi 30 g
ljutika 20 g
češnjak 50 g
pulpa od rajčice 0,25 l
crveni luk 200 g
maslac 400 g
hrbat od pileta/kokoši 200 g
krumpir bijeli 400 g
jaje 1 kom
brašno oštro 150 g
Priprema:
U lonac stavite kuhati meso, dodajteočišćeno povrće i začine. Kada meso bude kuhano, izvadite ga isto kao i povrće. Povrće prodinstajtena maslacu. Napravitesalsu od rajčice tako da prodinstateluk i češnjak i na to dodatepulpu od rajčice pa ostavite da se reducira. Od temeljca u kojem se kuhalo povrće i meso napravitejuhu u koju stavitedomaću tjesteninu koju možete napraviti od žutanjka i brašna. Meso, kuhano povrće i salsu poslužiteuz restani krumpir.