Ostalo

Orada na salsi od povrća

RTL
02.03.2018 14:00

Sastojci:

1 orada

1 zelena paprika

1 crvena paprika

1 kom pelate od rajčica

1 konzerva slanutka

Svježe začinsko bilje

Maslinovo ulje

1 limun

Priprema:

Za pripremu salse potrebno je zapržiti luk i češnjak te postepeno dodavati zelenu i crvenu papriku te pelate od rajčice. Lagano kuhati i dodati začine, to jest sol, papar, dalmatinski začin i na samom kraju origano. Slanutak zapržiti i u njega dodati vrhnje za kuhanje, svježi vlasac, sol, papar i malo maslinovog ulja.

Oradu je potrebo očistiti i isfiletirati. U tavi zagrijati maslinovo ulje i oko 3 minute peći oradu s kožom prema dolje, zatim okrenuti i peći još jednu minutu. Začiniti soli, paprom, limunovom koricom i maslinovim uljem.