Sastojci:
300 ml mlijeka
30 g kvasca
140 g šećera
Pola limuna
350 g glatkog brašna
1 jaje
Sol
1 vanilin šećer
50 g grožđica
30 ml ruma
Maslac
Orasi
Priprema:
U polovicu toplog mlijeka izmrvimo kvasac, dodamo prstohvat šećera, poklopimo i pustimo da odstoji 10 minuta. Za to vrijeme u tavu ulijemo ostatak mlijeka, šećer, naribanu koricu limuna i pričekamo da zakuha. U zdjelu s brašnom dodamo mlijeko s kvascem, žutanjak od jednog jajeta, prstohvat soli i 30 grama šećera. Umijesimo tijesto i držimo na toplom da se diže 20 minuta.
U kipuće mlijeko dodamo orahe, vanilin šećer, rum, maslac i namočene grožđice. Ukuhamo do kremaste gustoće. Dignuto tijesto razvaljamo u dva pravokutnika debljine 0,5 centimetara, premažemo smjesom od oraha i savijemo uštruce. Lim premažemo maslacem, a štruce razmućenim bjelanjkom s malo vode. Pečemo na 170 stupnjeva oko 30 minuta.. Narežemo na kriške i poslužimo.