Sastojci:
Cherry paprika sa sirom
Kajmak
Jabuka
Humus
2 kom poriluka
Dimljena vratina
Ukiseljene gljive
1 kg krumpira
4 kom luka
600 grama svinjskih jetrica
Chia sjemenke
Aceto balsamico
2 kom pelati
Lovorov lit
Palenta
Mlijeko
Maslac
Džem od kupina
Priprema:
Punjeni krumpir
Krumpir prerezati na polovice i skuhati u kori. Kad je kuhan, izdubiti polovice. U posebnoj posudi isjeckati dimljenu vratinu, dodati namaz od slanutka, kajmak, papriku, sitno isjeckani poruiuk i pola naribane jabuke. Začiniti paprom, posoliti i dodati češnjaka u pravu. Smjesom napuniti krumpire i na to posložiti mozzarellu. Peći u pećnici na 210 stupnjeva dok ne porumeni.
Umak napraviti tako da se u kiselo vrhnje doda dimljena paprika, sol, papar i češnjak u prahu te promiješa. Dodati vlasac te sve staviti u frižider do posluživanja.
Svinjska jetrica s palentom
Zakuhati vodu i mlijeko u omjeru pola-pola, posoliti i popariti. Kad zakuha ubaciti palentu i kuhati miješajući par minuta. Na kraju ubaciti maslac. Kada se ohladi izrezati je kalupom i prepržiti na malo maslinovog ulja.
Na svinjskoj masti dinstati crveni luk, ubaciti jetrica i još malo dinstati na suho. Zatim staviti lovorov list, voće, pelat, aceto balsamico, džem od kupine, papar. Dinstati oko 20-ak minuta. Nakon 20 minuta ubaciti gljive, naribati pola jabuke i popapriti. Dinstati dok jetrica ne omekša. Na kraju posoliti.