Ostalo

Punjeni krumpir, svinjska jetrica i palenta

Ivana i Aki

RTL
24.03.2021 10:27

Sastojci:

Cherry paprika sa sirom

Kajmak

Jabuka

Humus

2 kom poriluka

Dimljena vratina

Ukiseljene gljive

1 kg krumpira

4 kom luka

600 grama svinjskih jetrica

Chia sjemenke

Aceto balsamico

2 kom pelati

Lovorov lit

Palenta

Mlijeko

Maslac

Džem od kupina


Priprema:

Punjeni krumpir

Krumpir prerezati na polovice i skuhati u kori. Kad je kuhan, izdubiti polovice. U posebnoj posudi isjeckati dimljenu vratinu, dodati namaz od slanutka, kajmak, papriku, sitno isjeckani poruiuk i pola naribane jabuke. Začiniti paprom, posoliti i dodati češnjaka u pravu. Smjesom napuniti krumpire i na to posložiti mozzarellu. Peći u pećnici na 210 stupnjeva dok ne porumeni.

Umak napraviti tako da se u kiselo vrhnje doda dimljena paprika, sol, papar i češnjak u prahu te promiješa. Dodati vlasac te sve staviti u frižider do posluživanja.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Svinjska jetrica s palentom

Zakuhati vodu i mlijeko u omjeru pola-pola, posoliti i popariti. Kad zakuha ubaciti palentu i kuhati miješajući par minuta. Na kraju ubaciti maslac. Kada se ohladi izrezati je kalupom i prepržiti na malo maslinovog ulja.

Na svinjskoj masti dinstati crveni luk, ubaciti jetrica i još malo dinstati na suho. Zatim staviti lovorov list, voće, pelat, aceto balsamico, džem od kupine, papar. Dinstati oko 20-ak minuta. Nakon 20 minuta ubaciti gljive, naribati pola jabuke i popapriti. Dinstati dok jetrica ne omekša. Na kraju posoliti.