Ostalo

Otočka priča

Press
14.09.2017 22:00

Sastojci:

Priprema:

Mediteranski kruh s namazom od slanutka

Nina Matacin i Branka Matacin Pašić peta sezona 321 kuhaj hrana recept

Brašno prosijati te dodati šećer, kvasac, sol, svježe začine, maslinovo ulje temlakom vodom umijesiti mekano tijesto. Pri samom kraju miješenja dodati sitno sjeckane polusušene rajčice. Oblikovati krušćić, ostaviti pola sata da se diže u plehu za pečenje, prije pečenja premazati slanom vodom. Peći na 200 stupnjevaprvih 20 minuta, a potom smanjiti temperaturu na 180 stupnjeva.

Sezam kratko popeći u tavi bez masnoće pa pola količine samljeti u električnoj sjeckalici. Slanutak, zajedno s vodom, limunovim sokom i češnjakom, usitniti u električnoj sjeckalici da dobijete glatku masu. Umiješajte maslinovo ulje, peršin, papar i mljeveni sezam.

Janjetina s graškom

Nina Matacin i Branka Matacin Pašić peta sezona 321 kuhaj hrana recept

Na janjećem loju i maslinovom ulju dinstati luk, češnjak i bijeli dio mladog luka. Kad luk uvene, dodati narezane komade janjetine. Postepeno dodavati začine: lovor, ružmarin, suho voće i pola jabuke bez kore.Ostavite gulaš da se krčka na laganoj vatri, povremeno podlijevajtevodom. Gulaš je gotov kad meso u potpunosti omekša.

Panna cotta s likerom od kave

Nina Matacin i Branka Matacin Pašić peta sezona 321 kuhaj hrana recept

Hladnom vodom prelijte 3 listova želatine i pustite ih da stoje u vodi oko 5 minuta. Za to vrijeme stavite kuhati vrhnje za šlag. Kada vrhnje za šlag zakipi, dodati 100 grama mliječne bijele čokolade i vanilin šećer. Nakon što se čokolada otopila, a vrhnje ponovno počelo lagano kipjeti, dodajte želatinu (bez vode u kojoj se otapala). Nakon par minuta, uz konstantno miješanje, panna cotta je gotova. Istresite u predviđene čaše ili posude. Za preljev od likera,u 1 dcl vrućeg mlijeka dodati pola čokanjčića likera od čokolade. Dodajte i jedan otopljeni listić želatine te miješajte sve pola minute dok se želatina ne otopi. Poslužite uz komadiće badema i listove mente.