Ostalo

Ovako se radi najomiljenija njemačka delicija!

Njihova kuhinja je slična našoj, a njihovu tradicionalnu kobasicu možete pripremati na sve moguće načine.

Press
22.01.2017 13:29

Zelje, kobasice, meso, sve te namirnice možete pronaći i na našim jelovnicima, no ipak svaka njemačka regija ima svoje specijalitete. Samo za vas, popularni zagrebački kuhar Tomislav Špiček vas uči kako brzo i jednostavno napraviti currywurst s krumpirićima.

Ovo je tradicionalno njemačko jelo vrlo popularno u Berlin, da je čak i dobilo svoj muzej koji se nalazi u blizini znamenitosti Checkpoint Charlie. Churrywurst je svinjska kobasica koja je prvo skuhana, a zatim pečena i na kraju poslužena s kečapom od curryja i posipana curryjem u prahu, a kako to radi naš kuhar, pogledajte sami!

Sastojci:

- 6 kobasica za prženje
-500 g pasirane rajčice
-2 žlice meda
-3 žlice jabučnog octa
-pola žlice kocke za juhu
-1 žlica worcester umaka
-1 žlica curry u prahu
-1 žličica mljevene paprike
-2 crtice tabasca

U ponedjeljak, 30. siječnja, u 21.15 sati počinje četvrta sezona natjecateljsko-kulinarskog showa Tri , dva , jedan kuhaj !".

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.