Ostalo

Ozana i Katarina: Slana pita, teleće brizle i brownie

Press
16.03.2017 23:00

Sastojci:

Ozana i Katarina

PREDJELO

SLANA PITA - 1 veći poriluk, 2 češnja češnjaka, 25 dag šampinjona, 2 dl vrhnja za kuhanje, jaje, 50 g naribanog sira, 1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta, 1 žličica maslaca, sol, svježe mljeveni papar, 1 jaje za premazivanje, malo šunke na kockice.

Priprema:

Poriluk očistiti i oprati pa narezati na polumjesece.Na maslacu pirjati narezani poriluk, dodati nasjeckani češnjak pa narezane šampinjone. Sve skupa pirjati da gljive puste vodu. Vrhnje za kuhanje pomiješati s jajetom pa zakuhati u gljive Posoliti, popapriti, dodati žlicu Vegete pa kuhati 5 min. Skinuti s vatre, dodati šunku narezanu na kockice i ohladiti. Tijesto razvaljati na veći četverokut pa na sredinu staviti nadjev / filu. Posipati ribani sir.Vanjski dio tijesta s obje strane ukoso narezati na trake pa preklapati da se dobije pletenica. Premazati razmućenim žumanjkom pa staviti u pećnicu na 200 stupnjeva C, da se peče dok ne porumeni (25min).

Ozana i Katarina

GLAVNO JELO – Teleće brizle

U većoj tavi pržiti na maslinovom ulju sitno narezani crveni luk do zlatno-žute boje. Dodati tanko narezani crveni i bijeli kupus, posoliti i popapriti i pirjati na laganoj vatri. Pred kraj pirjanja dodati žličicu svježe naribanog đumbira, i na kraju dodati malo limunovog soka. U kipuću vodu staviti mrkvu i brokule i kuhati 3-4 minute. Ugasiti vatru i u vrelu vodu staviti tikvice i patlidžane na 10 minuta. Tikvice, patlidžan i mrkvu lijepo narezati na trakice. Povrće izvaditi iz vode, dobro ocijediti i staviti u tavu na zagrijano maslinovo ulje. Dodati zdrobljeni češnjak, bosiljak, papar, sol, timijan i po želji neku mješavinu začina. Pržiti dok povrće ne upije arome i dobije potrebnumekoću. Na samom kraju dodati mljeveni kikiriki i nekoliko puta okrenuti u tavi. Brizle pržiti na ulju dok ne dobiju zlatnu boju, dodati mljeveni kikiriki i kad počne pjeniti skinuti sa vatre a brizle politi uljem i kikirikijem iz tavice.

Posluživanje:

Servirati na posteljici od ranije napravljenog pirjanog kupusa, politi ostatkom ulja i kikirikija od prženja brizli.

Ozana i Katarina

Brownie

Sve miksati i staviti u kalup za pečenje, preliti preljevom od šumskog voća.