Ostalo

Pačja prsa by Marko i Renato

RTL TV
20.11.2019 09:00

Sastojci:

pačja prsa 450 g

prepelica 300 g

riža 40 g

palenta 100 g

naranča 100 g

pekmez od brusnice 250 g

jaja 1 kom


Priprema:

Pačja prsa nauljiti, posoliti, popapriti, Kožu zarezati. Prsa staviti na stranu s kožom na hladnu tavu i tako staviti na vatru. Peći 7-9 minuta na strani kože, povremeno paprinim ubrusom brisati masnoću s tave. Okrenuti i završiti.
Od naranče napraviti reducirani preljev s maslacem za patku.
Palentu skuhati u slanoj vodi, vruću prebaciti u kalup i po njoj preliti vrhnje te malo promiješati. Kad se ohladi, narezati.
Prepelice nadjenuti s kuhanom rižom i komoračem. Nakon pečenja u foiji, na suhoj tavi s prstohvatom šećera 7-10 sekundi okretati prepelicu da se karamelizira.