Sastojci:
pačja prsa 450 g
prepelica 300 g
riža 40 g
palenta 100 g
naranča 100 g
pekmez od brusnice 250 g
jaja 1 kom
Priprema:
Pačja prsa nauljiti, posoliti, popapriti, Kožu zarezati. Prsa staviti na stranu s kožom na hladnu tavu i tako staviti na vatru. Peći 7-9 minuta na strani kože, povremeno paprinim ubrusom brisati masnoću s tave. Okrenuti i završiti.
Od naranče napraviti reducirani preljev s maslacem za patku.
Palentu skuhati u slanoj vodi, vruću prebaciti u kalup i po njoj preliti vrhnje te malo promiješati. Kad se ohladi, narezati.
Prepelice nadjenuti s kuhanom rižom i komoračem. Nakon pečenja u foiji, na suhoj tavi s prstohvatom šećera 7-10 sekundi okretati prepelicu da se karamelizira.