Sastojci:
pačja prsa 0.500 kg
džem od brusnice 0.150 kg
crno vino 0.2 l
naranča 1 kom
maslac 0.300 kg
krumpir (bijeli) 0.400 kg
mahune (zelene, svježe ako ima) 0.200 kg
češnjak 0.050 kg
vrhnje za kuhanje 0.1 l
mlijeko 0.2 l
muškatni oraščić 0.002 g
orasi 100 g
Priprema:
Pačja prsa očistiteod žilica te zarežitekožu i začiniti solju. Krumpir kuhajteu slanoj vodi dok ne omekša, potom ga ocijedite, gnječitete dodajteugrijanu mješavinu vrhnja i mlijeka te hladnogmaslaca i muškatnogoraščića itostirane orahe. Pačja prsa peciteu hladnoj tavi 10 minuta sa strane kože te okrenitejoš 2-3 minute na drugu stranu te zamotajteu foliju (tako da kožica ostane otvorena). U tavu u kojoj smo pekli prsa ulijtecrno vino te ga lagano zagrijavajte, dodajtedžem od brusnice, sok od pola naranče, koricu naranče te pustiteda ukuha. Umak procijeditei dodajtekockicu hladnog maslaca, soli i papra. Mahune kratko blanširajtete ih sotirajtena maslacu aromatiziranom s češnjakom, soliti i papriti po guštu. Pačja prsa režitei na šnite nakon što odmore 10-ak minuta.