Ostalo

Pačja prsa s brusnicom

RTL TV
11.12.2019 09:00

Sastojci:

pačja prsa 0.500 kg

džem od brusnice 0.150 kg

crno vino 0.2 l

naranča 1 kom

maslac 0.300 kg

krumpir (bijeli) 0.400 kg

mahune (zelene, svježe ako ima) 0.200 kg

češnjak 0.050 kg

vrhnje za kuhanje 0.1 l

mlijeko 0.2 l

muškatni oraščić 0.002 g

orasi 100 g


Priprema:

Pačja prsa očistiteod žilica te zarežitekožu i začiniti solju. Krumpir kuhajteu slanoj vodi dok ne omekša, potom ga ocijedite, gnječitete dodajteugrijanu mješavinu vrhnja i mlijeka te hladnogmaslaca i muškatnogoraščića itostirane orahe. Pačja prsa peciteu hladnoj tavi 10 minuta sa strane kože te okrenitejoš 2-3 minute na drugu stranu te zamotajteu foliju (tako da kožica ostane otvorena). U tavu u kojoj smo pekli prsa ulijtecrno vino te ga lagano zagrijavajte, dodajtedžem od brusnice, sok od pola naranče, koricu naranče te pustiteda ukuha. Umak procijeditei dodajtekockicu hladnog maslaca, soli i papra. Mahune kratko blanširajtete ih sotirajtena maslacu aromatiziranom s češnjakom, soliti i papriti po guštu. Pačja prsa režitei na šnite nakon što odmore 10-ak minuta.