Sastojci:
0,40 kg filea pačjih prsa
0,30 kg krušaka (2 komada)
0,07 l crnog vina
0,05 l vode
Suhi peperoncino
Korijen đumbira
0,10 kg pekmeza od šljiva
0,10 kg maslaca
Sol
Bijeli papar
Maslinovo ulje
Kriška limuna
Svinjska mast
Priprema:
Đumbir ogulimo. Kruške ogulimo i pomoću rezača za jabuke izrežemo kruške na kriške iste veličine. Odmah pokapamo limunovim sokom da ne oksidiraju. Pačja prsa oštrim nožem oprezno zarežemo po koži, posolimo na strani kože. U vruću tavu dodamo malo ulja, položimo pačja prsa u tavu na stranu kože i pržimo da koža postane hrvskava. Nakon 5 minuta prsa okrenemo i na strani mesa pečemo još oko 7 min. Izvadimo u aluminijsku foliju da drži toplinu do posluživanja. Umak od pečenja procijedimo. U čistu tavu dodamo malo masnoće od patke i pržimo lagano kruške sa svih strana. Nakon 3 minute izvadimo kruške, ostavimo ih na toplome, dodamo još malo masnoće, dodamo vino, vodu, naribamo đumbir, začinimo provansalskom mješavinom začina, dodamo malo ljutine od peperoncina koje prije izmrvimo u mužaru. Pričekamo da umak reducira do pola, dodamo pekmez od šljiva i pjenjačom miješamo da se umak poveže. Na kraju dodamo ledeni maslac u kockicama i lagano ga umiješamo u umak. Patku izrežemo na kose trake oko 1,5 cm. Na tanjur stavimo prvo malo umaka, preko njega složimo izrezana pečena pačja prsa i pored serviramo pečene kruške.