Ostalo

Paella by Dina i Franka

RTL TV
2019-11-07 09:00

Sastojci:


vongole 8 kom

dagnje 8 kom

kozice 8 kom

pileći zabatci s kostima i kožom 4 kom

peršin list 1 svežanj

limun 3 kom

maslinovo ulje 0.2 l

češnjak 1/2 glavice

niti šafrana

chorizo kobasica

luk 3 kom

crvena paprika (svježa) 1 kom

pelati 1 konzerva

slatka paprika mljevena 1 čajna žlica

arborio riža 0.400 kg

smrznuti grašak 0.100 kg

limeta 2 kom

povrće za temeljac (mrkva, peršin korijen i list, 1/4 celera, celer list)

Priprema:

Prvo pripremite mješavinu bilja tako da pomiješate nasjeckani list peršina s limunovim sokom, maslinovim uljem i protisnutim češnjakom. Šafran namočite u toplu vodu i pustite da zakipi. Kozice očistite od glava i ljušture te napravite temeljac od povrća, kozica i kosti zabataka. Zagrijte ulje i dodajte piletinu koju potom zapečete sa svih strana te je izvadite na stranu. Zatim prepržite kobasicu i izvadite. Na istoj tavi dinstajte luk i svježu papriku te dodajte rajčicu, mljevenu papriku i češnjak. Nakon 5 minuta dodajte rižu pa nakon par minuta stavite mješavinu bilja, piletinu i kobasicu. Dodajte školjke i grašak nakon 10 minuta kuhanja.Kozice stavite zadnje te pri posluživanju dodajte limetu na vrh.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.