Ostalo

Paella s morskim plodovima i piletinom by Ivan i Ivan

RTL TV
07.11.2019 09:00

Sastojci:


dagnje 300 g

lignje/sipa 300 g

pileća prsa 300 g

kobasica chorizo 100 g

luk crveni 2 glavice

češnjak 2 režnja 100 g

crvena paprika 1 kom

ulje

riža arborio1 kg

bijelo vino 2 dl

šafran u prahu 1 pakiranje

mrkva 2 kom

celer 1 kom

list peršina

limun 2 kom

grašak 200 g

kozice 250 g

surimi štapići 150 g

Priprema:

Školjke operite i očistite. Lignju narežite na kolutiće, pileća prsa na komade, a kobasicu na ploške. Luk, češnjak i papriku nasjeckajte. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.Zagrijte ulje pa popržite luk i češnjak. Piletinu pržite oko 2 minute. Kobasicu i papriku pržite 2-3 minute. Dodajte rižu i propirjajte je. Potom ulijte vino i začinite.
Šafran rastopite u 2 žlice temeljca. Zajedno s preostalim temeljcem dodajte ga u rižu te kuhajte 10 minuta. Umiješajte sipu pa kuhajte oko 5 minuta.Zatim ubacite grašak (po potrebi ulijte i malo temeljca) pa pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta. Nakon 10 minuta dodajte surimi i školjke.