Sastojci:
dagnje 300 g
lignje/sipa 300 g
pileća prsa 300 g
kobasica chorizo 100 g
luk crveni 2 glavice
češnjak 2 režnja 100 g
crvena paprika 1 kom
ulje
riža arborio1 kg
bijelo vino 2 dl
šafran u prahu 1 pakiranje
mrkva 2 kom
celer 1 kom
list peršina
limun 2 kom
grašak 200 g
kozice 250 g
surimi štapići 150 g
Priprema:
Školjke operite i očistite. Lignju narežite na kolutiće, pileća prsa na komade, a kobasicu na ploške. Luk, češnjak i papriku nasjeckajte. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.Zagrijte ulje pa popržite luk i češnjak. Piletinu pržite oko 2 minute. Kobasicu i papriku pržite 2-3 minute. Dodajte rižu i propirjajte je. Potom ulijte vino i začinite.
Šafran rastopite u 2 žlice temeljca. Zajedno s preostalim temeljcem dodajte ga u rižu te kuhajte 10 minuta. Umiješajte sipu pa kuhajte oko 5 minuta.Zatim ubacite grašak (po potrebi ulijte i malo temeljca) pa pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta. Nakon 10 minuta dodajte surimi i školjke.