Ostalo

Pajcekovo gezdo

RTL TV
11.12.2019 09:00

Sastojci:

svinjski kotleti 0,500 kg /4 kom

džem od brusnice 0,300 l

luk u prahu 0,010 kg

smeđi šećer 0,100 kg

svježi đumbir 0,020 kg

muškatni oraščić 0,001 kg

mrkva 0,250 kg

kukuruzno brašno 0,050 kg

svježi peršin 0,020 kg

glatko brašno 0,300 kg

jaja 3 kom

sol

papar

tikvice 0,200 kg

naranča 2 kom

kim, prah 0,001 kg

rajčica 0,200 kg

feferon 1 kom


Priprema:

Kotlete posipajtelukom u prahu iostavite sa strane. U tavi zagrijtedžem od brusnice, smeđi šećer, naribani đumbir, prstohvat muškatnog oraščića te zalijtesmalo vode da se sve prožme. Mrkvu narežitena ploške te postavitena dno pleha i posložitepo njima kotlete. Ravnomjerno posložiteumak po kotletima te pecitepoklopljeno u pećnici oko 45 min. Izvaditekotlete na tanjur, a prostali umak prelijteu tavu. Na umak dodajtekukuruzno brašno i žlicu džema od brusnice te nasjeckani peršin. Prelijtepreko kotleta. Od brašna, jaja i vode zamjesiterijetko tijesto te raditešpecle koje treba kuhati u posoljenoj vodi. Kad se skuhaju, ocijeditete pomiješajtesumakom od mesa i mrkvom. Za salatu mrkvu narežitena ploške te prokuhajtenekolikominuta u vodi, tikvice naribajtena rezance te isto prokuhateminutu u vodi. Ostaviteda se ohladi. Naranču ogulitei narežitena ploške. Sok od jedne naranče prokuhajteskimom. Ohladitete pomiješajtespreostalim sokom od naranča, paprom i soli. Rajčicu i feferone narežite, pomješajtesohlađenim tikvicama i mrkvom te zalijteumakom. Na kraju dodajtefete naranče.