Sastojci:
svinjski kotleti 0,500 kg /4 kom
džem od brusnice 0,300 l
luk u prahu 0,010 kg
smeđi šećer 0,100 kg
svježi đumbir 0,020 kg
muškatni oraščić 0,001 kg
mrkva 0,250 kg
kukuruzno brašno 0,050 kg
svježi peršin 0,020 kg
glatko brašno 0,300 kg
jaja 3 kom
sol
papar
tikvice 0,200 kg
naranča 2 kom
kim, prah 0,001 kg
rajčica 0,200 kg
feferon 1 kom
Priprema:
Kotlete posipajtelukom u prahu iostavite sa strane. U tavi zagrijtedžem od brusnice, smeđi šećer, naribani đumbir, prstohvat muškatnog oraščića te zalijtesmalo vode da se sve prožme. Mrkvu narežitena ploške te postavitena dno pleha i posložitepo njima kotlete. Ravnomjerno posložiteumak po kotletima te pecitepoklopljeno u pećnici oko 45 min. Izvaditekotlete na tanjur, a prostali umak prelijteu tavu. Na umak dodajtekukuruzno brašno i žlicu džema od brusnice te nasjeckani peršin. Prelijtepreko kotleta. Od brašna, jaja i vode zamjesiterijetko tijesto te raditešpecle koje treba kuhati u posoljenoj vodi. Kad se skuhaju, ocijeditete pomiješajtesumakom od mesa i mrkvom. Za salatu mrkvu narežitena ploške te prokuhajtenekolikominuta u vodi, tikvice naribajtena rezance te isto prokuhateminutu u vodi. Ostaviteda se ohladi. Naranču ogulitei narežitena ploške. Sok od jedne naranče prokuhajteskimom. Ohladitete pomiješajtespreostalim sokom od naranča, paprom i soli. Rajčicu i feferone narežite, pomješajtesohlađenim tikvicama i mrkvom te zalijteumakom. Na kraju dodajtefete naranče.