Ostalo

Pancerot punjen mesom škarpine, krema od sušenih rajčica

Press
17.05.2018 10:00

Sastojci:

1,5 kg škarpine

24 jaja

500 g brašna grano duro

150 g sušenih rajčica

20 g češnjaka

100 ml bijelog vina

30 g bosiljka

125 g maslaca

Sol

Papar

Priprema:

Škarpinu očistimo i odvojimo meso od kostiju. Od 20 žumanjaka, brašna i soli zamijesimo srednje tvrdo tijesto. Ako je potrebno dodamo još 2 žumanjka. Poklopimo i pustimo da se odmori. Na malo maslinovog ulja prepržimo kosti i glavu škarpine, dodamo pola žlice glatkog brašna, češnjak, podlijemo vinom i 600 ml vode. Začinimo sa soli i paprom. Kuhamo oko 20 minuta. Procijedimo kroz fino sito, dodamo sušenu rajčicu i usitnimo štapnim mikserom u finu kremu. Od mesa škarpine i dva bjelanjka izradimo masu za punjenje raviola, posolimo. Tijesto razvaljamo što je tanje moguće te okruglim ringom izrežemo 16 velikih krugova. Krugove premažemo s malo mlake vode te punimo ribljom masom, preklopimo da dobijemo formu polumjeseca (pancerote). Krajeve dobro pritisnemo vilicom ili prstima. Kuhamo u slanoj vodi. Serviramo s kremom od sušenih rajčica i malo bosiljka.