Sastojci:
1,5 kg škarpine
24 jaja
500 g brašna grano duro
150 g sušenih rajčica
20 g češnjaka
100 ml bijelog vina
30 g bosiljka
125 g maslaca
Sol
Papar
Priprema:
Škarpinu očistimo i odvojimo meso od kostiju. Od 20 žumanjaka, brašna i soli zamijesimo srednje tvrdo tijesto. Ako je potrebno dodamo još 2 žumanjka. Poklopimo i pustimo da se odmori. Na malo maslinovog ulja prepržimo kosti i glavu škarpine, dodamo pola žlice glatkog brašna, češnjak, podlijemo vinom i 600 ml vode. Začinimo sa soli i paprom. Kuhamo oko 20 minuta. Procijedimo kroz fino sito, dodamo sušenu rajčicu i usitnimo štapnim mikserom u finu kremu. Od mesa škarpine i dva bjelanjka izradimo masu za punjenje raviola, posolimo. Tijesto razvaljamo što je tanje moguće te okruglim ringom izrežemo 16 velikih krugova. Krugove premažemo s malo mlake vode te punimo ribljom masom, preklopimo da dobijemo formu polumjeseca (pancerote). Krajeve dobro pritisnemo vilicom ili prstima. Kuhamo u slanoj vodi. Serviramo s kremom od sušenih rajčica i malo bosiljka.