Ostalo

Parenci s ombolom

Press
22.02.2018 10:00

Sastojci:

0,100 kg maslaca

0,200 kg brašna

0,100 l mlijeka

4 jaja

0,100 l bijelog vina

0,150 kg istarskog ombola

0,300 kg korijena koromača

0,200 kg mladog graška šećerca

0,050 l maslinovog ulja

1 limun

0,050 l kreme od balzamičkog octa

Priprema:

Na tavi rastopite maslac i propržite brašno. Skinute s vatre pa dodajte mlijeko sir i jaja. Pripremljenu smjesu potrebno je kuhati u slanoj vodi. Ombolo narežite na prutiće i pržite na maslinovom ulju. Zalijte vinom te gotov umak prelijte preko tjestenine. U slanoj vodi skuhajte korijen koromača. Na tavi prepržite grašak i dodajte mu skuhani narezani koromač. Začinite sa soli, limunom i kremom od balzamičkog octa.