Ostalo

Parmigiana od patlidžana

Press
2018-04-06 09:00

Sastojci:

0,5 kg patlidžana

1 crveni luk

1 češnjak

0,5 kg pelata

1 dcl aceta balsamica

0,2 kg parmezana

0,15 mozzarelle di buffalo

0,2 kg krušnih mrvica

Svježi origano

Priprema:

Patlidžan narezati na ploške debljine 1 centimetar. Zagrijati maslinovo ulje pa dodati kapulu, češnjak i origano te pržiti oko 10 min. Dodati pelate te pustiti da se kuha na laganoj vatri oko 15 minuta. Začiniti.

Kratko zapržiti patlidžane. Posložiti u jednu zdjelu umak, parmezan pa patlidžan, dok se ne potroše svi sastojci. Peći u pećnici oko 30 min na 190 C.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.