Ostalo

Pas na bilo s prošekom i tikvice s karotom

Mirjana i Nevena Cokarić

RTL.hr
01.02.2022 08:07

Pas na bilo s prošekom


Sastojci:

4 odreska morskog psa

2 žlice brašna (mekog)

1 dcl maslinovog ulja

2-3 režnja češnjaka

1-2 prstohvata mrvljene čili papričice

1 dl prošeka

20 komada kiselih kapara

Morska sol

Šareni papar

1 vezica peršina


Priprema:

Odreske morskog psa pobrašniti i kratko pržiti s obje strane na zagrijanom maslinovom ulju.

Kada dobiju malo boje po njima posuti sitno sjeckani češnjak i mrvljenu čili papričicu.

Podliti s prošekom i smanjiti vatru. Dodati sitno sjeckane kapare. Poklopiti i pirjati 10-ak minuta.

Gotovo jelo posuti sitno mljevenim šarenim paprom i sitno sjeckanim peršinom.


Tikvice s karotom


Sastojci:

3 srednje tikvice

2 srednja bijela krumpira

3 srednje mrkve

2-3 režnja češnjaka

1 dl maslinovog ulja

Mješavina mediteranskih začina

Morska sol


Priprema:

Tikvice s korom, oguljeni krumpir i mrkvu izrezati na tanke ploške. U posudi za kuhanje pokriti dnomaslinovim uljem.Slagati redom tikvice, mrkvu i krumpir dok ima sastojaka. Svaki red krumpira posutisitno sjeckanim češnjakom, mješavinom mediteranskih začina (oprezno) i posoliti (malo). Dodati vode do pola smjese i poklopitipa pirjati oko 30-ak minuta na laganoj vatri. Paziti da ne zagori. Ne miješati, posudu tresti i dodati vode po potrebi.

Gotovo je kada je krumpir mekan i voda iskuhala.

Začiniti s maslinovim uljem i dobro izmiješati (gusta smjesa). Posoliti po potrebi.