Sastojci:
pačja prsa s kožom 2 komada
buča butternut manja
vrhnje za šlag 1 dl
maslac pola
bučine koštice šaka
crno vino 2 dl
smeđi šećer 100 g
jabuka Granny Smith 1 kom
limun 1 kom
Priprema:
Buču oguliti i kockice začiniti solju i uljem te ispeći u rolu. Izvaditi iz rola i izblendati, dodati vrhnje za šlag, miksati do glatkog.Bučine koštice tostirati i usitniti nejednako.
Pačja prsa osušiti, kožu zarezati u masnoću, peći na strani kože na tavi 10-20 minuta, završiti u pećnici na 180 C, 6 minuta.Prsa ostaviti da se odmore, narezati na šnite.
Iz tave izliti višak masnoće, dodati crno vino i šećer, reducirati, dodati malo maslaca.
Polovicu jabuke narezati na tanke šnite.
Servirati kremu od buče, patku gore, posipati koštice bundeve, jabuku pored i sve pokapati reduciranim vinom.