Ostalo

Pažaninov jelovnik

Press
02.05.2017 21:00

Glavno jelo: Punjeni pijevac

Pijevac

0,500 kg stari kruh

0,5l mlijeka

0,500 kg graška

0,300 kg jetrica

0,500 kg luka

1 glavica češnjaka

1 vezica peršina

3 jaja

1 kg verdure

Kruh dinstamo te lagano zalijevamo sa mlijekom. Moramo dobiti jednu gustu mokru teksturu. Luk na sitno dobro izdinstati, dodati češnjak i peršin. Na tome izdinstati jetricu. To sve sjediniti sa kruhom, dodati jaja, grašak i začiniti po želji. To je nadjev. Rastvoriti pijevca i otkoštiti. Otkoštenoga začiniti, napunitit nadjevom, zatvoriti ga sa koncem za pečenje. Peći ga sa verdurom.

321 kuhaj

Prilog: Rimski njoki punjeni pancetom

Gris 0,500 kg

Maslac 0,200 kg

Sol

Biljeli papar

U kipuću začinjenu vodu ukuhavati gris. Pancetu koju smo prethodno hrskavo ispekli dodati u gris i na kraju dodati malo maslaca. Skuhani gris raširimo na pleh dok se ne ohladi, sa kalupom formiramo okruglice po želji i na kaju zapečemo na maslacu da se dobije korica.