Glavno jelo: Punjeni pijevac
Pijevac
0,500 kg stari kruh
0,5l mlijeka
0,500 kg graška
0,300 kg jetrica
0,500 kg luka
1 glavica češnjaka
1 vezica peršina
3 jaja
1 kg verdure
Kruh dinstamo te lagano zalijevamo sa mlijekom. Moramo dobiti jednu gustu mokru teksturu. Luk na sitno dobro izdinstati, dodati češnjak i peršin. Na tome izdinstati jetricu. To sve sjediniti sa kruhom, dodati jaja, grašak i začiniti po želji. To je nadjev. Rastvoriti pijevca i otkoštiti. Otkoštenoga začiniti, napunitit nadjevom, zatvoriti ga sa koncem za pečenje. Peći ga sa verdurom.
Prilog: Rimski njoki punjeni pancetom
Gris 0,500 kg
Maslac 0,200 kg
Sol
Biljeli papar
U kipuću začinjenu vodu ukuhavati gris. Pancetu koju smo prethodno hrskavo ispekli dodati u gris i na kraju dodati malo maslaca. Skuhani gris raširimo na pleh dok se ne ohladi, sa kalupom formiramo okruglice po želji i na kaju zapečemo na maslacu da se dobije korica.