Krema od buče sa komadićima grdobine i tostiranim listićima badema
Buća 2 kom
Grdobina 0,4 kg
Korjenasto povrće 0,3 kg
Listići badema 0,15 kg
maslinovo ulje
Buću skuhati, blendati do guste glatke teksture i začiniti. Grdobinu marinirati u maslinovom ulju, limeti 20 min. Ispeći grdobinu. Tostirati listiće badema. U martini čašu servirati buću, grdobinu i bademe.
File mola u tempuri od morskih trava
Mol 3 kom (svaki oko 0,6 kg)
Mladi krumpir 0,6 kg
Maslac 0,15 kg
Med 0,05 kg
Limeta 2 kom
maslinovo ulje
Za tempuru:
Oštro brašno 0,2 kg
Hladna voda 0,32 L
Morske trave 0,1 kg
Prašak za pecivo
Jaje 2 kom
Od navedenih sastojaka napraviti tekuće tijesto tj. tempuru. Za tempuru ide hladna voda, brašno, prašak za pecivo i dva jaja. Staviti u hladnjak. Mol očistiti i filetirati. Mola isjeći na steakove, uvaljati u tempuru i pržiti u dubokom ulju. Mladi krumpir ispeći i marinirati sa mješanim mediteranskim biljem. Napraviti emulziju od meda i limete.
Kolač od mrkve
8 jaja
1-2 žlice vode
200 g meda
200 g brašna (integralno, ali može i obično glatko)
400 gmljevenih lješnjaka
400 naribane na grubo mrkve
1 prašak za pecivo
Malo šećera u prahu
Razdvojite jaja. Bjelanje izmutite u snijeg. Žutanjke pomiješajte s malo vode (1-2 žlice), dodati med, brašno, lješnjake, naribanu mrkvu i prašak za pecivo. Kad se sve sjedini pažljivo špatulom dodati snijeg od bjelanjaka, sve dobro sjedinit. Izliti u kalup za kolače s papirom za pečenje. Pecite na 190 cca. 30-50 minuta. Za serviranje lagano pospite šećerom u prahu.