Ostalo

Pažaninov jelovnik

Press
20.04.2017 22:00

Krema od buče sa komadićima grdobine i tostiranim listićima badema

Buća 2 kom

Grdobina 0,4 kg

Korjenasto povrće 0,3 kg

Listići badema 0,15 kg

maslinovo ulje

Buću skuhati, blendati do guste glatke teksture i začiniti. Grdobinu marinirati u maslinovom ulju, limeti 20 min. Ispeći grdobinu. Tostirati listiće badema. U martini čašu servirati buću, grdobinu i bademe.

Arsen i Željan, 321 kuhaj

File mola u tempuri od morskih trava

Mol 3 kom (svaki oko 0,6 kg)

Mladi krumpir 0,6 kg

Maslac 0,15 kg

Med 0,05 kg

Limeta 2 kom

maslinovo ulje

Za tempuru:

Oštro brašno 0,2 kg

Hladna voda 0,32 L

Morske trave 0,1 kg

Prašak za pecivo

Jaje 2 kom

Od navedenih sastojaka napraviti tekuće tijesto tj. tempuru. Za tempuru ide hladna voda, brašno, prašak za pecivo i dva jaja. Staviti u hladnjak. Mol očistiti i filetirati. Mola isjeći na steakove, uvaljati u tempuru i pržiti u dubokom ulju. Mladi krumpir ispeći i marinirati sa mješanim mediteranskim biljem. Napraviti emulziju od meda i limete.

Arsen i Željan, 321 kuhaj

Kolač od mrkve

8 jaja

1-2 žlice vode

200 g meda

200 g brašna (integralno, ali može i obično glatko)

400 gmljevenih lješnjaka

400 naribane na grubo mrkve

1 prašak za pecivo

Malo šećera u prahu

Razdvojite jaja. Bjelanje izmutite u snijeg. Žutanjke pomiješajte s malo vode (1-2 žlice), dodati med, brašno, lješnjake, naribanu mrkvu i prašak za pecivo. Kad se sve sjedini pažljivo špatulom dodati snijeg od bjelanjaka, sve dobro sjedinit. Izliti u kalup za kolače s papirom za pečenje. Pecite na 190 cca. 30-50 minuta. Za serviranje lagano pospite šećerom u prahu.