Sastojci:
2 kg kozletine
200g ljutike
1 kg mladog krumpira
1 poriluk
300 ml porto vina
125 g maslaca
100 g luka
Majčina dušica
Sol
Papar
Priprema:
Kozletinu posolimo sa svih strana i nauljimo. Pečemo u pećnici na 180 stupnjeva dok ne omekša. Nakon 20 minuta u isti pleh dodamo očišćene krumpire i oguljenu ljutiku. Podlijevamo s malo vode. Na 100 g maslaca prepržimo sitno sjeckani luk, pobrašnimo s 10 g brašna (1 mala žličica) te podlijemo portom i 200 ml vode. Začinimo i dodamo majčinu dušicu. Kuhamo do željene gustoće, procijedimo kroz fino sito. Držimo na toplom. Poriluk očistimo i narežemo na kolute, blanširamo u slanoj vodi, ocijedimo i ohladimo. Na ostatku maslaca sotiramo poriluk, začinimo. Poslužimo sve sastojke i prelijemo s malo umaka.