Ostalo

Pečena kozletina s ljutikom i mladim krumpirima, umak od porta, poriluk

Press
29.05.2018 10:00

Sastojci:

2 kg kozletine

200g ljutike

1 kg mladog krumpira

1 poriluk

300 ml porto vina

125 g maslaca

100 g luka

Majčina dušica

Sol

Papar

Priprema:

Kozletinu posolimo sa svih strana i nauljimo. Pečemo u pećnici na 180 stupnjeva dok ne omekša. Nakon 20 minuta u isti pleh dodamo očišćene krumpire i oguljenu ljutiku. Podlijevamo s malo vode. Na 100 g maslaca prepržimo sitno sjeckani luk, pobrašnimo s 10 g brašna (1 mala žličica) te podlijemo portom i 200 ml vode. Začinimo i dodamo majčinu dušicu. Kuhamo do željene gustoće, procijedimo kroz fino sito. Držimo na toplom. Poriluk očistimo i narežemo na kolute, blanširamo u slanoj vodi, ocijedimo i ohladimo. Na ostatku maslaca sotiramo poriluk, začinimo. Poslužimo sve sastojke i prelijemo s malo umaka.