Ostalo

Pečena leđa s pireom od jabuke i mrkve

Press
2018-04-12 11:00

Sastojci:

Svinjska leđa

Kadulja

Ružmarin

Češnjak

Crveni luk

Radič salata

Žuta mrkva

Jabuka

Vino

Vinski ocat

Šećer

Sol

Maslac

Priprema:

Meso odvojiti od kosti te ga dobro posoliti i zapeći na tavi. Staviti ga u pećnicu zajedno s lukom, češnjakom, ružmarinom na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Na masnoći od pečenog mesa i zapečenih kosti napraviti umak dodavajući kadulju, maslac i vino. Jabuku skuhati te s maslacem od nje napraviti pire. Skuhati žutu mrkvu i napraviti pire. Pire od jabuke i žute mrkve pomiješati u jedno te začiniti. Zapeći luk i češnjak, dodati ocat i kuhati. U umak dodavati radič. Sve dobro zaliti vinom i vodom te kuhati oko 10 minuta. Po želji dodati šećer i sol. Napraviti posip od maslaca, kadulje i krušnih mrvica. Meso politi umakom i posuti mrvicama.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.