Sastojci:
Svinjska leđa
Kadulja
Ružmarin
Češnjak
Crveni luk
Radič salata
Žuta mrkva
Jabuka
Vino
Vinski ocat
Šećer
Sol
Maslac
Priprema:
Meso odvojiti od kosti te ga dobro posoliti i zapeći na tavi. Staviti ga u pećnicu zajedno s lukom, češnjakom, ružmarinom na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Na masnoći od pečenog mesa i zapečenih kosti napraviti umak dodavajući kadulju, maslac i vino. Jabuku skuhati te s maslacem od nje napraviti pire. Skuhati žutu mrkvu i napraviti pire. Pire od jabuke i žute mrkve pomiješati u jedno te začiniti. Zapeći luk i češnjak, dodati ocat i kuhati. U umak dodavati radič. Sve dobro zaliti vinom i vodom te kuhati oko 10 minuta. Po želji dodati šećer i sol. Napraviti posip od maslaca, kadulje i krušnih mrvica. Meso politi umakom i posuti mrvicama.