Ostalo

Pečena puretina s ječmom i povrćem

Press
27.02.2018 11:04

Sastojci:

1 pureći zabatak

40 g lista peršina

200 g ječma

1 žuta mrkva

150 g celera

20 g lista kadulje

125 g maslaca

1 glavica srebrnog luka

Panceta

Crvena paprika

Papar

Senf

Mlijeko

Sol

Vrhnje

Priprema:

Puretinu očistite od žilica, poparite, posolite i premažite senfom. Zatim ju zapecite na tavi i dovršite u ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Potrebno ju je peći 40-45 minuta. Ječam prokuhajte, ocijedite i operite te ga stavite kuhati na pari. U vodu u kojoj se kuha ječam stavite mrkvu i celer. U tavi popržite luk i pancetu te dodajte kuhani ječam i sve dobro začinite. U umak od pečenja dodajte malo vode, nekoliko listića kadulje, malo maslaca i sve sotirajte s mlijekom i kiselim vrhnjem.