Ostalo

Pečene punjene jabuke s marcipanom, karamel-umak s datuljama

Press
07.12.2017 23:00

Sastojci:

Jabuke

Marcipan

Datulje

Krušne mrvice

Kiselo vrhnje

Jaja

Priprema:

Zamijesimo prhko tijesto od 150 g glatkog brašna, jednog jaja, šećera, hladne vode i 150 g maslaca. Ostavimo da odstoji. Zagrijemo pećnicu na 180 stupnjeva. Zatim naribamo jabuke i nasjeckamo datulje, pošećerimo smjesu i zalijemo limunovim sokom, uz dodatak korice limuna. Prhko tijesto razvaljamo i oblikujemo male pite s okruglim kalupima te pečemo 10 minuta. Zatim posložimo smjesu po pitama i pečemo jos 10-ak minuta. Na kraju razvaljamo marcipan i prekrijemo svaku pitu, utiskujući krajeve vilicom. Poslužimo uz umak od vrhnja, cimeta, kotany karamel-šećera i šećera u prahu.