Sastojci:
Grdobina
Peršin
Ružmarin
Bosiljak
1 češanj češnjaka
Pola glavice luka
Sol
Papar
Vino
0,5 dl maslinovog ulja
Tikvica
Paprika
Celer
Rajčica
Masline (bez koštica)
Priprema:
Očistiti rep grdobine, odstraniti kožu, narezatina filete, opratiih tepažljivo osušiti kuhinjskom krpom. Po filetima posuti usitnjeni peršin, dodati grančicu ružmarina, usitnjeni bosiljak, 1 češanj usitnjenog češnjaka i 1/2 luka nasjeckanog na kockice. Zatim sve začiniti prstohvatom soli i papromte zalitis0,5 dl ulja i vinom.
Marinirati ribuu zdjeli, zatim je ocijediti i staviti u posudu nauljenu maslinovim uljem i pećiu prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.
Za prilog od povrća,na maslinovom ulju popržiti tikvicu, papriku i celer narezane na kockice. U širokoj tavi na preostalom ulju popržiti na laganoj vatri preostali usitnjeni češnjak i luk nascjeckan nakockice. Umiješati rajčicu nasjeckanu na kockice, ostalo povrće, maslinebez koštica, dodati sol i papar i još propirjati.
Staviti povrće na pladanj i na njega rasporediti gotove filete ribe, začiniti sokomod pečenja, ukrasiti grančicom ružmarina i poslužiti.