Sastojci:
pile 1 komad 1000 g
mlinci SPAR
mast,ulje
sol, papar, kim
češnjak 3 režnja
limun
cikla 200 g
mrkva 200 g
jabuka 1 kom
pileći temeljac 300 ml
Postupak:
Pile oprati, osušiti, zasoliti.
Dvije opcije:
1. popržiti pileu loncu sa svake strane na ulju cca 20-akminuta, a onda ga staviti u zagrijanu pećnicu sjabukom na 180 C na 35 minuta. U sokove od prženja dodati temeljac i češnjak. Spojiti i sokove od pečenja iz pećnice.
Mlince pofuriti 2-3 minute i zamiješati sa sokovima. Servirati sa salatom od naribane cikle i mrkve skimom.
2. opcija:pripremljeno pile (debele dijelove špikati smasnoćom i solju) staviti u pećnicu na maksimum da dobije koricu na 20-ak minutapa peći na 180 do 200 stupnjeva do gotovosti. Postupak s prilogom je isti.