Ostalo

Peperonata s ananasom i kozice s povrćem

Press
20.09.2017 22:00

Sastojci:

5 kg škampa

2 g žutogluka

10 g crvene paprike

10 g zelene paprike

10 g žute paprike

10 g mladogluka

5 g režnja češnjaka

15 g mladogšpinata

10 g špeka

2 g vlasca

ananas 321 kuhaj hrana

Priprema:

Papriku narezati na trakice i dinstati na ulju s lukom i češnjakom. Začiniti solju, paprom i peperoncinom. Servirano zaliti maslinovim uljem. Mladi špinat kratko blanširati, posoliti i popapriti. Mladi luk ispeći na suhoj tavi i začiniti. Očišćene kozicemarinirati u limunu, začinitipaprom, solju i s malo čili papričica. Kratko pržiti na maslacupa servirati.

Umak od manga radi se tako da na maslacu dinstamo mango skaremaliziranim šečerom papodlijemolimunom i vodom. Procijedimokroz sito i dodamosol i papar.