Sastojci:
viski 1 dl
svinjski file, lungić 600 g
kiselo vrhnje 200 g
kiseli krastavci 50 g
peršin
šareni papar
sol
ulje
senf
worcestershire umak
šampinjoni 250 g
maslac 200 g
suhi usitnjeni kopar
brašno 400 g
luk200 g
Priprema:
Lungić očistite od masnoća i žilica te ga narežite na deblje komade, popržitena naglo s obje strane i stavitesa strane. Na masnoću dodajte sitno sjeckani luk, popirjajte ga pa dodajte kisele krastavce na kockice, zatim dodajte viski i flambirajte. Kada se plamen ugasi stavite senf, kiselo vrhnje i worcestershire umak pa pirjajte do željene gustoće. Na kraju vratite lungić u umak i dodajte sitno sjeckani peršin i kopar. Šampinjone narežite i popirjajtes lukom. Zamijesite tijesto za raviole, zatim tijesto složite kao jastučiće i punite šampinjonima.