Ostalo

Pijano svinjče

RTL TV
12.11.2019 11:58

Sastojci:

viski 1 dl

svinjski file, lungić 600 g

kiselo vrhnje 200 g

kiseli krastavci 50 g

peršin

šareni papar

sol

ulje

senf

worcestershire umak

šampinjoni 250 g

maslac 200 g

suhi usitnjeni kopar

brašno 400 g

luk200 g

Priprema:

Lungić očistite od masnoća i žilica te ga narežite na deblje komade, popržitena naglo s obje strane i stavitesa strane. Na masnoću dodajte sitno sjeckani luk, popirjajte ga pa dodajte kisele krastavce na kockice, zatim dodajte viski i flambirajte. Kada se plamen ugasi stavite senf, kiselo vrhnje i worcestershire umak pa pirjajte do željene gustoće. Na kraju vratite lungić u umak i dodajte sitno sjeckani peršin i kopar. Šampinjone narežite i popirjajtes lukom. Zamijesite tijesto za raviole, zatim tijesto složite kao jastučiće i punite šampinjonima.