Ostalo

Pikantni svinjski gulaš s restanim krumpirom

RTL TV
2019-11-12 12:03

Sastojci:

svinjski vrat 400 g

svinjski bubreg 1 par

svinjska mast 150 g

ljubičasti luk 3 kom

luk obični 2 kom

češnjak 45 g

lovorov list

paprika žuta 150 g

rajčica 100 g

korijen peršina 2 g

slatka mljevena paprika 4 g

krumpir 400 g

mrkva 50 g

maslac 120 g

Priprema:

Meso narežite na trakice od 1 cm, a bubrege na tanke ploške. Meso operite i začinitesoli, paprom i uljem. Zatim meso popržite na malo ulja ili masti. Izvadite ga i stavite u foliju koju ste zatvorili i ostavili da se meso unutra doradi.U istom loncu na masti prepržitenasjeckane dvije glavice luka, dodajte narezanu čili papriku (ljuta varijanta) i sitno narezanu običnu papriku, rajčicu i mrkvu. Pirjajte dok povrće ne pusti vodu pa eventualno dodajte još vode ako je potrebno da se povrće do kraja skuha. Jelo ostaviti da se krčka, kako tekućina nestaje, dodajte još začina po želji i lagano završavajte gulaš. Krumpir skuhajte i narežitena ploške. Zatim ljubičasti luk narezan na prstenove prepržite na masnoj tavici s malo šećera.Dodajtenarezani krumpir lagano posoljen prije miješanja s lukom i promiješajte sve zajedno spreprženim lukom.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.