Sastojci:
svinjski vrat 400 g
svinjski bubreg 1 par
svinjska mast 150 g
ljubičasti luk 3 kom
luk obični 2 kom
češnjak 45 g
lovorov list
paprika žuta 150 g
rajčica 100 g
korijen peršina 2 g
slatka mljevena paprika 4 g
krumpir 400 g
mrkva 50 g
maslac 120 g
Priprema:
Meso narežite na trakice od 1 cm, a bubrege na tanke ploške. Meso operite i začinitesoli, paprom i uljem. Zatim meso popržite na malo ulja ili masti. Izvadite ga i stavite u foliju koju ste zatvorili i ostavili da se meso unutra doradi.U istom loncu na masti prepržitenasjeckane dvije glavice luka, dodajte narezanu čili papriku (ljuta varijanta) i sitno narezanu običnu papriku, rajčicu i mrkvu. Pirjajte dok povrće ne pusti vodu pa eventualno dodajte još vode ako je potrebno da se povrće do kraja skuha. Jelo ostaviti da se krčka, kako tekućina nestaje, dodajte još začina po želji i lagano završavajte gulaš. Krumpir skuhajte i narežitena ploške. Zatim ljubičasti luk narezan na prstenove prepržite na masnoj tavici s malo šećera.Dodajtenarezani krumpir lagano posoljen prije miješanja s lukom i promiješajte sve zajedno spreprženim lukom.