Sastojci:
6 komda pilećih prsa
100 g chia sjemenki
3 jaja
30 g senfa
50 ml vina,porto
Oštro brašno
100 ml ghee maslaca
300 g zelenihšparoga
500 g vrganja
2 režnja češnjaka
1 limun
1 lovor list
100 ml kiselog vrhnja
200 ml vrhnja za kuhanje
Sol
Papar
Postupak:
Od senfa, chia sjemenki, žutanjaka i brašnaizradimo gusto lijevano tijesto kojem dodamoi bjelanjke tučene u snijeg, ali ne sve odjednom. Pileća prsa narežemo na odreske, začinimo te provučemo kroz gusto lijevano tijesto, pržimo na srednje vrućem ulju. Vrganje očistimo, narežemo na ploške te pržimo na vrlo malo ghee maslaca na jako vrućoj tavi dok ne posmeđe, zatim okrenemo te postupak ponovimo. Stavimo na stranu. Šparoge ogulimo od polovice prema dolje. Pržimo na ghee maslacu dok ne posmeđe na srednjoj vatri, posolimo i popaprimo. U maloj posudi rastopimoi treći dio maslaca, dodamo lovorov list, neočišćen, zdrobljen češnjak i porto vino, ukuhamo 5 minuta, malo pobrašnimo (mala žličica) i dodamo vrhnje za kuhanje te malo soka od limuna. Kad umak prohuha, maknemo svatre, umutimo žlicu kiselog vrhnja te sve procijedimo. Začinimo i u umak dodamo pečene vrganje. Više ne kuhamo. Serviramo lungiće i šparoge te prelijemo umakom od vrganja i porta.