Ostalo

Pileća prsa sa chia sjemenkama, šparogama i vrganjima

Press
25.10.2017 23:00

Sastojci:

6 komda pilećih prsa

100 g chia sjemenki

3 jaja

30 g senfa

50 ml vina,porto

Oštro brašno

100 ml ghee maslaca

300 g zelenihšparoga

500 g vrganja

2 režnja češnjaka

1 limun

1 lovor list

100 ml kiselog vrhnja

200 ml vrhnja za kuhanje

Sol

Papar

Postupak:

Od senfa, chia sjemenki, žutanjaka i brašnaizradimo gusto lijevano tijesto kojem dodamoi bjelanjke tučene u snijeg, ali ne sve odjednom. Pileća prsa narežemo na odreske, začinimo te provučemo kroz gusto lijevano tijesto, pržimo na srednje vrućem ulju. Vrganje očistimo, narežemo na ploške te pržimo na vrlo malo ghee maslaca na jako vrućoj tavi dok ne posmeđe, zatim okrenemo te postupak ponovimo. Stavimo na stranu. Šparoge ogulimo od polovice prema dolje. Pržimo na ghee maslacu dok ne posmeđe na srednjoj vatri, posolimo i popaprimo. U maloj posudi rastopimoi treći dio maslaca, dodamo lovorov list, neočišćen, zdrobljen češnjak i porto vino, ukuhamo 5 minuta, malo pobrašnimo (mala žličica) i dodamo vrhnje za kuhanje te malo soka od limuna. Kad umak prohuha, maknemo svatre, umutimo žlicu kiselog vrhnja te sve procijedimo. Začinimo i u umak dodamo pečene vrganje. Više ne kuhamo. Serviramo lungiće i šparoge te prelijemo umakom od vrganja i porta.