Ostalo

Pirjani kupus i sirota buzara

RTL TV
06.11.2019 09:00

Sastojci:

glavica svježeg kupusa

peršin korijen 1 kom

svježi kravlji sig 100 g

sir iz mišine 50 g

chia sjemenke 4 prstohvata

peršin list

bosiljak list

mješavina provansalskih začina

šećer

jabučni ocat 0,03 l

riblji temeljac 0,2 l

parmezan

kapare

pelati

dagnje

špageti

limun

čili papričica

Priprema:

Odrežite krišku kupusa iz sredine, zapecite i pirjajtena tavici s obje strane. Nakon okretanja polijte s malo ribljeg temeljca i začinite solju te provansalskim začinima. Korijen peršina ispecite u foliji u pećnici i usitnite ga štapnim mikserom zajedno s maslinovim uljem i limunovim sokom. Zapržite kapare i čili papričicu na tavi s malo ulja, zatim dodajte svježi sir. Napravite karamel od šećera i polijte jabučnim octom i malo vode te od toga napravite preljev. Serviranu polovicu kupusa polijte limunovim sokom i napravljenim umakom,pospite chia sjemenkama, zatim izmrvite sir iz mišine te stavite par listića parmezana i pržene kapare.

Za dagnje na buzaru popržite nasjeckanu ljutiku i korijen peršina na maslinovom ulju. Pelate stavite u blender te ubacite u povrće i dodajte par kapi balzamičnog octa. Dagnje očistite te u pripremljeni umak ubacite dagnje, peršin i češnjak. Kada se dagnje otvore, još malo kuhajte i zatim poslužite sa špagetima i posipajte svježim bosiljkom.

Tri, dva, jedan - kuhaj!