Sastojci:
glavica svježeg kupusa
peršin korijen 1 kom
svježi kravlji sig 100 g
sir iz mišine 50 g
chia sjemenke 4 prstohvata
peršin list
bosiljak list
mješavina provansalskih začina
šećer
jabučni ocat 0,03 l
riblji temeljac 0,2 l
parmezan
kapare
pelati
dagnje
špageti
limun
čili papričica
Priprema:
Odrežite krišku kupusa iz sredine, zapecite i pirjajtena tavici s obje strane. Nakon okretanja polijte s malo ribljeg temeljca i začinite solju te provansalskim začinima. Korijen peršina ispecite u foliji u pećnici i usitnite ga štapnim mikserom zajedno s maslinovim uljem i limunovim sokom. Zapržite kapare i čili papričicu na tavi s malo ulja, zatim dodajte svježi sir. Napravite karamel od šećera i polijte jabučnim octom i malo vode te od toga napravite preljev. Serviranu polovicu kupusa polijte limunovim sokom i napravljenim umakom,pospite chia sjemenkama, zatim izmrvite sir iz mišine te stavite par listića parmezana i pržene kapare.
Za dagnje na buzaru popržite nasjeckanu ljutiku i korijen peršina na maslinovom ulju. Pelate stavite u blender te ubacite u povrće i dodajte par kapi balzamičnog octa. Dagnje očistite te u pripremljeni umak ubacite dagnje, peršin i češnjak. Kada se dagnje otvore, još malo kuhajte i zatim poslužite sa špagetima i posipajte svježim bosiljkom.