Sastojci:
Škampi
Cijele kozice
Vongole
Češnjak
Cherry rajčice
Mladi špinat
Brašno
Jaje
Bijelo vino
Maslac
List peršina
List celera
Pelati
Priprema:
Na maslinovom ulju prepržite češnjak i dodajte cijele kozice, vongole i škampe. Prelijte bijelim vinom i kuhajte sve dok ne ispari alkohol. Od kozica, glava kozica i ribljih ostataka napravite temeljac, a ostatak kozica zapržite na maslinovom ulju i podlijte vodom. Cherry rajčice prelijte kipućom vodom i s njih skinite kožicu i narežite na sitno. Pelate i Cherry rajčice dodajte u tavu sa školjkama i podlijevajte vrućim ribljim temeljcem te posolite i popaprite. Špinat kratko blanširajte i izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte jaje, posolite i postepeno dozirajte brašno sve dok ne dobijete glatku smjesu za tjesteninu. Tanko razvaljate i napravite rezance te kuhajte u slanoj kipućoj vodi 2-3 minute. Procijedite i pomiješajte s umakom.