Ostalo

Podušene lignje u prošeku i crnom vinu

Press
25.04.2017 20:00

Sastojci:

0,006 kg lignje

0,3 l prošek

0,2 l crno vino

1 glavica češnjaka

0,500 kg blitve

2 glavice celera

0,200 kg crne masline

0,150 lmaslinovo ulje

majčina dušica

0,100 kg maslac

cvijet soli

Priprema:

Lignje očistiti, podušiti na maslinovom ulju, prošeku, crnom vinu i češnjaku, reducirati do željene gustoće umaka i dok se lignja ne skuha u vlastitoj pari. Celer očistiti, isjeći i skuhati u vodi, napraviti kremu od njega i dodati crne masline. Blitvu skuhati, očistiti te začiniti. Češnjak isjeći na ploške i napraviti čips. U gotove lignje i umak dodati majčinu dušicu i povezati maslacem po želji. Servirati sve skupa na tanjur i posuti sa cvijetom soli.