Sastojci:
teleći but 0.6 kg
jaja 6 komada
krušne mrvice 0.3 kg
sjemenke sezama 0.2 kg
brašno 0.3 kg
parmezan 0.1 kg
ulje za prženje 1 l
ječam 0.3 kg
crveni luk 1 glavica
bijelo vino 0,1 l
limun 4 komada
svježa menta 1 vezica
maslac 0.03 kg
korijen peršina 0.15 kg
mrkva 0.15 kg
češnjak 4 režnja
senf (dijon) 0.01kg
suncokretovo ulje 0.5 l
vinski ocat 0.01 l
baby salata 0.3 kg
Priprema:
Teleći but marinirati i pustiti da se odmori. Jaja izmutiti. Pomiješati krušne mrvice, sjemenke sezama i parmezan. Teleći but panirati i pohati u dubokom ulju.
Za majonezu istući žumanjke, dodati senf i još malo izraditi. Lagano dodavati ulje. Kad smo dodali približno pola ulja, dodati žličicu octa. Na kraju dodati malo limuna i sol te pustiti da odmori u hladnjaku.
Za orzoto od korijena celera, mrkve i peršina napraviti temeljac. Propirjati luk i dodati mu ječamte ga lagano popržiti. Dodati vino, a kada ispari, podlijevati temeljcem i dodati začine. Pred kraj kuhanja dodati sok limuna i malo naribane korice limuna. Pustiti da se kuha još nekoliko minuta. Maknuti svatre i dodati sitno sjeckanu svježu mentu i maslac.