Ostalo

Pohane kozice s kremom od brokule i mrkve

Mirela i Ljuba

RTL
02.04.2021 14:08

Sastojci:

Kozice

Gljive

Mrkva

2 jaja

Brokula

10 komada crnih maslina

6 komada slanih inćuna

jabuka

2 dcl vrhnja

500 g glatkog brašna

Krušne mrvice

Vrhnje za kuhanje


Priprema:

Kozice očistiti, oprati i prepoloviti po dužini, nadjenuti ih nasjeckanim inćunima, maslinama, jabukama. Spojiti ih i omotati folijom da ih malo stisne i stabilizira. Namočiti ih u jaja, mrvice i peći u dubokom ulju. Skuhati brokulu i mrkvu, ocjediti i dodati maslac, vrhnje za kuhanje, začine po volji i smiksati u glatku kremu. Gljive oprati, posušiti papirom i na maslinovom ulju sotirati. Na kraju nakon 10 minuta posoliti, popariti i posuti ostalim začinima. Poslužiti uz kozice, kremu te na vrh staviti gljive.