Ostalo

Popečci od Amaranta i pileća krilca

Press
02.10.2017 22:00

Sastojci:

500 g pilećihkrilca

Amarant

5 g majčine dušice

5 g curryja

25 g konzerve graha

0,1 dcl maslinovogulja

10 g oštrog brašna

10 g luka

50 g češnjaka u granulama

15 g žutih mahuna

15 g zelenih mahuna

Priprema:

Pileća krilca mariniramo u ulju, crvenoj dimljenoj paprici i dodamo začine po želji. Amarant kuhati u 3/4 vode sa solju, majčinom dušicom i crvenom slatkom paprikom oko 25 min. U zdjeli izmješati grah, curry, luk i češnjak te peršin. Smjesi dodati kuhani amarant, 3-5 žlica brašna i 3 žlice maslinovog ulja te soli i papra po želji. Sve dobro izmješati, raditi male popečke i peći u pećnici na 180 stupnjeva. Žutu i zelenu mahunu skuhamo 'al dente' i serviramo.