Sastojci:
Cca 1,2 kg potrbušine od odojka s kostima
20 g svijetle miso paste
300 g mini krumpira
30 g svježeg đumbira
Karfiol
Maslac, 100 g
3 g sjemenki anisa
10 g sjemenki kima
Sol
Papar
Curry u prahu
15 g svježeg korijandera
3 kapi sezamovog uljai
100 ml San Marzano rajčice
50 g mrkve
30 ml svijetlog soja umaka
10 g smeđeg šećera
Postupak:
Začinimo potrbušinu s obje strane s malo ulja, anisom, kimom i soli. Pečemo na donjoj rešetki na 210C. Kad je meso mekano, uključimo grill na 220C da bi dobili koricu. Rebra narežemo, posolimo i ispečemo na malo ulja u većem loncu. Dodamo narezanu mrkvu, miso pastu, nariban svježi đumbir i podlijemo s 30 dl vode. Kuhamo oko 15 minuta dok se okusi ne prožmu. Procijedimo kroz fino sito, dodamo svježe nasjeckani korijander i 3 kapi sezamova ulja. Po volji možemo dodati malo šećera. Karfiol narežemo na 15 mm debele kriške koje kuhamo u slanoj vodi u koju smo dodali žlicu curryja , oko 6 minuta. Izvadimo na papir da se dobro osuši. Po volji karfiol oblikujemo prstenom, ili izrežemo nožem na kvadrat. Tako oblikovan karfiol zapečemo na grill tavi na oko 2 mm ulja dok ne posmeđi. San Marzano rajčice usitnimo štapnim mikserom i pomiješamo s 300 ml vode. Mini krumpire prerežemo napola i kuhamo u posoljenoj vodi zajedno s rajčicom. Odojak okrenemo naopačke kako bismo lakše odrezali hrskavu koricu u lijepu kocku. Poslužimo s umakom od karfiola i kuhanim krumpirom u kojeg smo pri kraju kuhanja dodali maslac.