Ostalo

Potrbušina od odojka uz miso umak, pečeni karfiol i mini krumpire u San Marzano rajčici

Press
06.05.2018 08:46

Sastojci:

Cca 1,2 kg potrbušine od odojka s kostima

20 g svijetle miso paste

300 g mini krumpira

30 g svježeg đumbira

Karfiol

Maslac, 100 g

3 g sjemenki anisa

10 g sjemenki kima

Sol

Papar

Curry u prahu

15 g svježeg korijandera

3 kapi sezamovog uljai

100 ml San Marzano rajčice

50 g mrkve

30 ml svijetlog soja umaka

10 g smeđeg šećera

Postupak:

Začinimo potrbušinu s obje strane s malo ulja, anisom, kimom i soli. Pečemo na donjoj rešetki na 210C. Kad je meso mekano, uključimo grill na 220C da bi dobili koricu. Rebra narežemo, posolimo i ispečemo na malo ulja u većem loncu. Dodamo narezanu mrkvu, miso pastu, nariban svježi đumbir i podlijemo s 30 dl vode. Kuhamo oko 15 minuta dok se okusi ne prožmu. Procijedimo kroz fino sito, dodamo svježe nasjeckani korijander i 3 kapi sezamova ulja. Po volji možemo dodati malo šećera. Karfiol narežemo na 15 mm debele kriške koje kuhamo u slanoj vodi u koju smo dodali žlicu curryja , oko 6 minuta. Izvadimo na papir da se dobro osuši. Po volji karfiol oblikujemo prstenom, ili izrežemo nožem na kvadrat. Tako oblikovan karfiol zapečemo na grill tavi na oko 2 mm ulja dok ne posmeđi. San Marzano rajčice usitnimo štapnim mikserom i pomiješamo s 300 ml vode. Mini krumpire prerežemo napola i kuhamo u posoljenoj vodi zajedno s rajčicom. Odojak okrenemo naopačke kako bismo lakše odrezali hrskavu koricu u lijepu kocku. Poslužimo s umakom od karfiola i kuhanim krumpirom u kojeg smo pri kraju kuhanja dodali maslac.