Ostalo

Povrtna pileća rolica s krumpirom

Ivana i Aki

RTL
2021-03-26 11:23

Sastojci:

Mrkva

Đumir

Rajčica daterini

Glatko brašno

Pile

Krumpir

Maslac

Mlijeko

Pršut

Mozarella

Mix suho voće i indijski oraščići

Tamna čokolada


Priprema:

Pile otkoštimo i izvadimo pileća prsa. Prsa podijelimo na dva dijela i svaki otvorimo kao leptir. Zatim istučemo s batom do 2,5 cm debljine. Na aluminijsku foliju stavimo malo ulja i posložimo pršut. Na njega stavimo pileća prsa, a jao punjenje koristimo mozarellu, grožđice i indijski oraščić. Sve zajedno zamotamo kao roladu i u aluminijskoj foliji stavimo u hladnjak na 15 minuta da se stisne. Nakon 15 minuta prokuhamo rolice u aluminijskoj foliji otprilike 10 do 15 min. Kada su kuhane, odmotamo ih i popržimo na biljnom ulju sa svim strana. Zatim ih izvadimo da se odmore.

Na tom ulju od pečenja stavimo nasjeckanu mrkvu, zalijemo aceto balsamicom, dodamo naribani đumbir, malo vode, začinimo solju i paprom te reduciramo do željene gustoće ili ugustimo s malo brašna. Na samom kraju ubacimo rajčice te kuhamo još minutu. Poslužimo tako da stavimo povrće na dno i na to rezane rolice.

Mladi krumpir izrezan na prutiće kuhamo u vodi, kada je na pola gotov stavimo na papir za pečenje, začinimo solju, paprom, crvenom dimljenom paprikom, češnjakom i maslinovim uljem. Završimo u pećnici još 15-20 minna 230 stupnjeva.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.