Sastojci:
Pile 1 kom.
Curry pasta žuta 0,030 kg
Kikiriki slani prženi 0,100 kg
Vrhnje za kuhanje 0,200 ml
Kokosovo mlijeko 0,050 ml
Kupus svježi 0,100 kg
Mrkva 0,120 kg
Mix šarene paprike 0,140 kg
Mlijeko 0,500 ml
Oštro brašno 1,000 kg
Sol
Papar
Priprema:
Pile rasiječemo na komade,zatim zarežemo batak i zabatak uz obje srane kosti kako bi se lakše ispekli. Začinimo s malo soli i pržimo na tavi s malo ulja. Prsa pržimo kraće jer su ona prije gotova od batka i zabatka. Od kikirikija odvojimo 1 žlicu na stranu, a ostalo u blenderu sameljemo u finu pastu. U malom loncu pomiješamo pastu od kikirikija, žutu curry pastu, vrhnje za kuhanje, kokosovo mlijeko i 200 ml vode. Pustimo da proključa te začinimo po potrebi sa solju i po želji malo šećera. Sve prelijemo po pečenoj piletini i pirjamo dok meso nije mekano. Po želji i potrebi ugusnemo s malo škrobnog brašna.
U međuvremenu, dok se piletina pirja, svepovrće narežemo na što tanje trakice (julienne), dobro ih posolimo, promiješamo i zalijemo mlijekom da budu prekrivene. Tako u mlijeku moraju odmarati barem 15 min. Nakon toga povrće ocijedimo i uvaljamo u oštro brašno, prosijemo od brašna te pržimo u dubokom ulju do svjetlo smeđe boje. Izvadimo na kuhinjski ubrus. Povrće poslužimo u posebnoj zdjelici kako ne bi popilo kikiriki umak. Piletinu poslužimo u dubljoj posudi i pospemo ostatkom kikirikija.