Ostalo

Pržena piletina u umaku od kikirikija s prženim povrćem

Marija i Dario

RTL
24.02.2021 12:43

Sastojci:

Pile 1 kom.

Curry pasta žuta 0,030 kg

Kikiriki slani prženi 0,100 kg

Vrhnje za kuhanje 0,200 ml

Kokosovo mlijeko 0,050 ml

Kupus svježi 0,100 kg

Mrkva 0,120 kg

Mix šarene paprike 0,140 kg

Mlijeko 0,500 ml

Oštro brašno 1,000 kg

Sol

Papar


Priprema:

Pile rasiječemo na komade,zatim zarežemo batak i zabatak uz obje srane kosti kako bi se lakše ispekli. Začinimo s malo soli i pržimo na tavi s malo ulja. Prsa pržimo kraće jer su ona prije gotova od batka i zabatka. Od kikirikija odvojimo 1 žlicu na stranu, a ostalo u blenderu sameljemo u finu pastu. U malom loncu pomiješamo pastu od kikirikija, žutu curry pastu, vrhnje za kuhanje, kokosovo mlijeko i 200 ml vode. Pustimo da proključa te začinimo po potrebi sa solju i po želji malo šećera. Sve prelijemo po pečenoj piletini i pirjamo dok meso nije mekano. Po želji i potrebi ugusnemo s malo škrobnog brašna.

U međuvremenu, dok se piletina pirja, svepovrće narežemo na što tanje trakice (julienne), dobro ih posolimo, promiješamo i zalijemo mlijekom da budu prekrivene. Tako u mlijeku moraju odmarati barem 15 min. Nakon toga povrće ocijedimo i uvaljamo u oštro brašno, prosijemo od brašna te pržimo u dubokom ulju do svjetlo smeđe boje. Izvadimo na kuhinjski ubrus. Povrće poslužimo u posebnoj zdjelici kako ne bi popilo kikiriki umak. Piletinu poslužimo u dubljoj posudi i pospemo ostatkom kikirikija.