Sastojci:
jaja 2 kom
brašno 100 g
oštro brašno 50 g
mineralna voda 1 dl
mijeko 3 dl
file kisele paprike 1 teglica
šunka 100 g
origano sušeni 2 g
sir edamac 200 g
kiseli krastavci 200 g
majoneza 50 g
senf 30 g
kapare 1 teglica
svježi peršin 20 g
Priprema:
Pohane palačinke
Pripremite klasične palačinke. Na svaku palačinku stavite krišku šunke i krišku sira. Palačinku zamotajte kao sarmu tako da krajeve zataknete u nju.
Tako zamotane palačinke uvaljajte u brašno zatim u jaja i na kraju u krušne mrvice.
Pržite ih u dubokom ulju i okrećite ih kako bi dobile lijepu zlatnu boju. Gotove palačinke stavite na kuhinjski papir da upije višak ulja. Poslužite uz umak po želji.
Tartar umak
U posudi pomiješati sve navedene sastojke. Posoliti i popapriti po želji, te ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte žličicu kiseline od krastavaca.