Sastojci:
2 rajčice
Vrhnje za kuhanje
50 g luka
150 g zelenih otkoštanihmaslina
5 dcl maslinovog ulja
Papar
Sol
Konzerva tune
Vezica svježeg peršina
Ribani parmezan
Priprema:
Rajčice operemo, uklonimo gornji dio i izdubimo ih. U zagrijanu tavu ulijemo ulje na koje dodamo narezani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Zatim sitno nasjeckamo otkoštene zelene masline i dodamo ih u tavu. Kad je luk omekšao, prelijemo gabijelim vinom i pričekamo da na pola ispari. Pirjani luk premjestimo u čistu zdjelu, prelijemo ga vrhnjem za kuhanje, dodamo tunu iz konzerve koju prethodno malo usitnimo, potom dodamo naribani sir, parmezan, nasjeckani peršin i sve zajedno malo posolimo te začinimosvježe mljevenim paprom i izmiješamo sastojke. Izdubljene rajčice nadijevamo pripremljenom smjesom te poklopimo odrezanim gornjim dijelom. Ovako pripremljene stavimo u pećnicu zagrijanu na 200C, 35 minuta. Gotove rajčicepokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.