Sastojci:
Glavica kelja
50 grama panceta narezane
600 grama puretine za mljevenje
200 grama lisičarki
1 kom crvenog luka
25 ml vrhnja za kuhanje
15 ml vode za podlijevanje
6 ml vina
600 grama krumpira
Maslac
Sol
Papar
Sir ementaler za gratiniranje
Priprema:
4 veća lista kelja kratko blanširamo u vreloj vodi oko 5 min. Izvadimo na ubrus te nježno osušimo drugim ubrusom. Stavimo sa strane. Na malo ulja prodinstamo pola sitno sjeckanog luka, dodamo i sitno narezanu pancetu. Maknemo s vatre u jednu posudu i dodamo mljevenu puretinu koju smo usitnili grubo u blenderu. Dodamo i jedno jaje te začinimo i dobro promiješamo u kompaktnu masu. Masu podijelimo na 4 jednaka dijela te punimo u listove kelja kao da punimo sarmu. Odložimo sa strane. U međuvremenu ogulimo krumpir, narežemo na ploške 8 mm, prokuhamo oko 7-8 min i ocijedimo. U drugoj posudi na maslacu prepržimo drugu polovicu luka, dodamo i očišćene (kistom ili četkicom) lisičarke narezana na listiće (one sitnije ne treba rezati). Dinstamo oko 2 min. Podlijemo s bijelim vinom pa nakon minute dodamo vrhnje za kuhanje i malo vode. Dobro začinimo paprom i solju. Krumpir poslažemo u lim za pečenje ili vatrostalnu posudu. Prelijemo s umakom od lisičarki te gore položimo rolade od kelja. Pečemo u pečnici oko 18 min na 220C. Na kraju na rolade položimo po listić ementalera i vratimo u pećnicu na 5 min.
Poslužimo tako da na sredinu tanjura stavimo malo kremastog krumpira s umakom i gljivama, a na vrh toga roladicu prerezanu ukoso na pola.