Ostalo

Punjeni baby patlidžan, teleći ragu, koktel rajčica, mozzarella

Press
29.05.2018 10:00

Sastojci:

3 komada baby patlidžana

100 g crvenog luka

300 g grubo mljevene teletine

120 g koktel rajčice

200 g mozzarelle

Origano

Muškatni oraščić

Bosiljak

Sol

Papar

Priprema:

Sitno sjeckani crveni luk prepržimo do smeđe boje, dodamo mljevenu teletinu, muškatni oraščić, sol i papar te pirjamo dok meso ne omekša. Podlijemo s pola decilitra vode. Kuhamo dok voda ne ishlapi. Pustimo da se malo ohladi. Koktel rajčice nasjeckamo na četvrtine, a mozzarellu na kockice od 1 cm. Pomiješamo sve s mesom i dodamo origano. Patlidžane u međuvremenu prerežemo uzduž i posolimo. Pečemo u pećnici na 200 stupnjeva oko 12 minuta. Patlidžane izdubimo tako da nam na stranama ostane oko 6-7 mm mesa samog patlidžana. Ono što smo izdubili iz patlidžana sitno nasjeckamo te pomiješamo s masom od teletine i mozzarelle. Patlidžane napunimo s masom tako da mase bude u patlidžanu duplo više od rupe koju smo izdubili, znači do vrha. Zapečemo u pećnici na 160 stupnjeva 20 minuta. Poslužimo s malo bosiljka i maslinovog ulja.