Sastojci:
2 kom pačjih bataka i zabataka
150 g pačjihjetri
100 g crvenogluka
100 g pancete (narezane)
125 g maslaca
3 kom jaja
60 g Spar kestena kuhanog
Oštro brašno
Sol
Papar
100 g mrkve
100 g svinjskemasti
150 g Bio veggie soja u komadima
150 ml prošeka
10 g griza
200 ml mlijeka
Postupak:
Batak i zabatak pažljivo odkostimo. Kosti posolimo i na malo masti u malom višem lončiću dobro prepržimo. Dodamo sitno sjeckanu mrkvu i pola sjeckanog luka, malu ravnu žličicu brašna, malo vode i prošek. Kuhamo u glatki i ne pregusti umak. Umak procijedimo kroz fino sito i u njega dodamo kuhane kestene. Kuhamo još par minuta, po potrebi začinimo paprom, solju i šećerom te stavimo sa strane.
Na malo masti prepržimo drugu polovicu sitno sjeckanog luka. Jetru očistimo od žilica i nasjeckamo na sitne kockice. Pomiješamo s prženim lukom, jednim bjelanjkom i malo grisa. Začinimo. Jetrenom smjesom punimo odkošteni batak, koji onda zamotamo u pancetu. Pečemo u pećnici oko 35 minuta na 170C.
U međuvremenu, komadiće soje namačemo u toploj vodi oko 20 minuta. Tada ih kuhamo još 10 minuta. Kuhane sojine odreske dobro ocijedimo i narežemo na prutiće. Začinimo s malo soli i majčinom dušicom te prelijemo s malo otopljenog maslaca i dobro promiješamo. Na ostatku maslaca prepržimo 15 g brašna. Dodamo mlijeko, muškatni oraščić i posolimo. Kad se malo zgusne, maknemo s vatre i pomiješamo sa sojinim odrescima.
Tu masu lagano pomiješamo sa snijegom od dva bjelanjka. Masom napunimo namašćene keramičke posude i pečemo u pećnici na 180C oko 15 minuta. Poslužimo s punjenim batkom i umakom od prošeka i kestena.