Sastojci:
200 g pancete
200 g ječma
150 g korijena celera
1 pileće krilo
1 pileća leđa
1 dcl prošeka
20 g lista kadulje
40 g lista peršina
1 pureći zabatak
1 pelata
1 žuta mrkva
125 g maslaca
2 srebrna luka
Čili
Sol
Priprema:
Na tavi prepržite luk i kadulju te dodajte začinjeni otkošteni pureći zabatak i malo zapecite te dovršite u pećnici ugrijanoj na 200 stupnjeva. Meso je potrebno podliti vodom i uljem te pokriti folijom i peći 60 minuta.
Ječam kratko prokuhajte, ocijedite i zatim pirjajte na poprženom luku i špeku, podlijevajući pilećim temeljcem. Začinite soli, paprom, slatkom paprikom, čilijem i palentom. Voda od pečenja poslužiti će vam za umak. Na tavi ju malo reducirajte, dodajte prošek i začinite.